Zdrave navike

Donesite ODLUKU!

Ponekad je potrebno da vas nešto izbaci iz koloseka ili da u nečemu (hrani, piću) preterate da biste došli na pomisao da morate povratiti ravnotežu i osećaj zadovoljstva životom.

Možda će vas inspirisati neki događaj koji predstoji , možda osećaj neugode ujutro kada ustanete…ali najvažnija je odluka da nešto učinite za svoje zdravlje.

Važno je da svaki vaš dan bude ispunjen zdravim navikama – različitim aktivnostima, kvalitetno isplaniranim , da na kraju dana osetite zadovoljstvo zbog toga!

Hrana je jedna od tih “aktivnosti” koja će vaš dan učiniti kvalitetnim i energetski moćnim ili , ovisno o vašem odabiru, tromim, frustrirajućim sa neminovno pratećim pomanjkanjem energije i osećajem bezvoljnosti kada su najčešća “uteha” slatkiši ili alkohol.

Uloga jetre u ljudskom organizmu od velike je važnosti. Osim što čisti krv i eliminiše toksine i nečistoće iz nje, jetra ujedno ima i ključnu ulogu u regulaciji nivoa šećera u krvi.
Stres, konzumiranje lekova i ishrana puna aditiva i loših kalorija – najčešći su uzroci bolesti jetre koja se manifestuje na različite načine. Ukoliko želite vitalnost, zdravlje, energiju, lep i svež izgled i dobro raspoloženje čuvajte jetru.

Previše čaša alkoholnog pića takođe utiče na rad jetre, osim što će “prodrmati”vaš nervni sistem, poremetiće moždane hemikalije i prouzrokovati glavobolju, vrtoglavicu i mučninu.

Search

Close menu